Ср, 24.04.2024, 13:30
Вітаю Вас Заглянувший | RSS
                          Новини
Головна » 2009 » Грудень » 23 » «Караоке» проти «Караоке» - 2
16:43
«Караоке» проти «Караоке» - 2
Про ефект дежавю у методах програмування українських мовників можна писати ледь не щодня, однак програмі «Караоке на майдані» чомусь щастить найбільше.

Проект вже вдруге змінює канал, і вдруге стикається з «помстою» покинутого каналу - контропрограмуванням повторних випусків проти прем'єрних. У серпні 2007 року таким кроком шокував канал «Інтер», минулої неділі проти прем'єри «Караоке» на СТБ з повтором шоу виступив «1+1». «Плюси» не стали згадувати часи, коли самі втрачали аудиторію через такий «креатив» конкурентів, і вирішили скористатись ефективним, як лом, рецептом.

З одного боку, каналу «1+1», напевно, було не просто знайти заміну цьому продукту на найближчі тижні, оскільки рішення про перехід програми на інший канал було прийнято швидко, одразу після того, як Ігор Кондратюк не зміг домовитись з «Плюсами» щодо фінансових питань.

«13 грудня у мене закінчився договір з "1+1", а вже 20 грудня я вийшов з програмою на СТБ», - зазначив у коментарях ТК ведучий.

Але з іншого боку таке програмування зовсім не в інтересах глядача, оскільки ті, хто звикли за останні 2 роки бачити «Караоке» на «Плюсах» за звичкою дивились його і в цю неділю, і замість прем'єри... побачили повтор.

А тепер цифри. Прем'єра «Караоке на майдані» на СТБ мала рейтинг 3%, частку 13,24%, аудиторія 18+, дані загальнонаціональної панелі GFK, у містах з населенням понад 50 тисяч рейтинг 2,07%, частка 9,89%.

Тоді як на «1+1» шоу взяло рейтинг 5,08%, частку 21,91% (загальнонаціональна панель), та рейтинг 3,21%, частка 14,98% («50 тис.+»). На СТБ хоч вийшли проморолики проекту, прем'єра анонсувалась і у пресі, однак, приміром, зовнішньої реклами не було. І частина лояльних до програми глядачів таки неминуче лишилась на «Плюсах», хоча СТБ і поставив проект у сітку на 15 хвилин раніше, ніж «Караоке» виходили на «1+1».

Ігор Кондратюк, здавалося б, був цього разу вражений набагато менше, ніж улітку 2007-го, коли таким же методом проти нього змагався «Інтер».

«Причини мого переходу з "Інтера" на "1+1", а звідти на СТБ - незрівнянно різні. На "Інтері" була створена ситуація, при якій я більше не міг працювати. Тут же ситуація, коли в неділю мав зніматись проект, а у п'ятницю ми не домовились. На жаль, канал зволікав з домовленостями так довго, що через це і відбувся досить надшвидкий перехід. Тобто історії різні, але для глядача вони однакові», - сказав він у коментарях ТК.

Також Кондратюк відзначив, що формально «1+1» має право на такі дії: «Але якщо говорити неформально, то таке враження, що ми живемо в час, коли прості і зрозумілі етичні речі краще не обговорювати, тому що вони поза юридичним договором».

Проте Ірина Костюк, директор Media Resources Management, оцінює дії «1+1» як украй неетичні.

«На рынке снова имел место факт абсолютно неэтичного контрпрограммирования, при чем при уже существующем аналогичном прецеденте. "1+1" пошел уже опробированным путем, да и зачем изобретать велосипед в приёмах контрпрограммирования, если такой способ уже ранее воплощен и уже продемонстрировал свои положительные (для рейтингов) результаты... Просто не верится, что с такой точностью можно копировать решения других людей», - переконана вона.

А от генеральний продюсер ТВі Сергій Дем'янчук, який у 2007 році ще був програмним директором «Інтера» і приймав рішення про контрпрограмування «"Караоке" проти "Караоке"», зазначив: «Це не питання етики - це питання економіки каналу».

За його словами, якщо канал володіє правами на кілька показів продукту, то цілком логічно їх використати. «Я не бачу жодних негативів у такому контрпрограмуванні. Якщо "Караоке" виходитиме на СТБ, то туди його лояльна аудиторія і перейде рано чи пізно», - додав пан Дем'янчук.

Ігор Кондратюк теж переконаний, що прихильний до «Караоке» глядач перейде на СТБ і до нього незабаром додасться ще й аудиторія каналу: «Якщо ви пам'ятаєте історію з "Інтером", то десь на 3-4 програмі "1+1" почав побивати "Інтер". Тут може бути та сама ситуація. До цього питання варто повернутись у кінці січня. І тоді буде зрозуміло, який глядач зі мною перейшов, а який - ні».

Зараз єдиним «плюсом» для «Караоке» може бути хіба що незмінна популярність на всіх каналах, де б проект не виходив. Хоча на СТБ програму чекає інша проблема: якщо за «50 тис.+» канал бере майже однакову частку з «1+1» (а інколи й вищу), то у містах «50 тис.-» - цей показник значно менший, оскільки СТБ має менш розвинену мережу в малих містах і селах. Тобто проект може втрати частину своїх глядачів з маленьких міст та сіл, серед яких він є дуже популярним. У 2008-2009 роках після запровадження загальнонаціональної панелі «Караоке» на «1+1» в середньому має рейтинг 4,94%, частку 27,21%, тоді як за «50 тис.+» - рейтинг 3,12%, частка 18,25%. Різниця досить суттєва.

Лишається ще питання того, як довго «1+1» триматиме в своїй сітці повтори найуспішнішого довгожителя українського телебачення. ТК чекає на офіційний коментар каналу з цього приводу. Хоча уже відомо, що програма точно буде в ефірі обох каналів 27 грудня і ще кілька випусків «Караоке» «Плюси» демонструватимуть після Нового року.

Джерело: www.telekritika.ua

Переглядів: 2252 | Додав: wolf | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 K0stul  
0
1-место( бусы) полная лажа. Кристина мала занять 1-е место болябому. angry

5 Elena7  
0
Я же говорю, что Григорий с "Бусами" - это элементарная подстава. Знаете, как в цирке, детей малых обманывают: сажают в зал своих людей, потом в ходе представления работают с ними, как-будто это рядовой зритель.
Теперь не нужно деньги тратить на раскрутку песни! Только впечатление от передачи упало ниже плинтуса. Смотреть больше не хочется. Позор!

4 ОШИБОЧКА  
0
голоси Григорія "буси" в Альони (редактор караоке) були записані в день зйомки передачі ще в 10 ранку. А та передача, де він співав вперше вийшла в цей же день об 11.00, тобто голосування ще навіть не було відкритим, а голоси вже були.....

3 wolf  
0
номер на 1+1 был другой!я точно помню там он начинался с цифры 7. смс-голование развод.никто никакой подсчёт голосов не делал по "Бусам"

2 БЕРЮЛЬКА  
0
Да нет, номер один - 5533. И по нему одни глядачи голосовали с СТБ (за дядьку), а другие, скажем так - "несведущие новички" - одновременно с 1+1 (за того, кого в повторе показали - не исключено, что опять Арсентьеву). И сейчас ещё голосуют! Так что каша получилась, и дядька присвоит чужие голоса. Но теперь уже всё равно, всё уже случилось, финал отснят, 3.01 посмотрим цирк! Особенно просмеёмся с "компетентного жюри" (типа поющих трусов и бебешек), которое даже не пришло на съёмку - снега испугалось и не сказало добрых слов НИ ОДНОЙ песне финала! ыыыыыыыыыыыыыыыыыы....... ДА ЗДРАВСТВУЕТ ОТЕЧЕСТВЕННЫЙ ШОУ-БИЗНЕС!!! ДАЁШЬ БУСЫ!!! ............. стыдоба....

1 wolf  
0
нет.это здесь ни при чём.там разные номера были.смс-голосование это развод на деньги.не верьте их подсчётам.они сколько захотять столько и поставят

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Авторизація

Гість, ми раді вас бачити. Будь-ласка зареєструйтеся або увійдіть на сайт як користувач! Тоді ви зможете скористатися усіма розділами сайту!
Міні-чат
500
Пошук
Сьогодні заходили
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту







Засновник сайту Євгеній Бровко